Начало Рали Фолксваген няма да правят промени в Поло R WRC под натиска на...

Фолксваген няма да правят промени в Поло R WRC под натиска на пилотите си

39
0
сервизен парк,Фолксваген

Фолксваген няма да правят промени в Поло R WRC, освен ако това не е абсолютно наложително, заяви моторспорт шефът на концерна Йост Капито. Автомобилът имаше грижи със задния диференциал и ръчната спирачка в два последователни състезателни уикенда – в Португалия и Аржентина.

Нова спецификация на системата за ръчната спирачка (хидравлична вместо пневматична) бе изпробвана в автомобила на Андреас Микелсен. И двамата пилоти на екипа – Себастиен Ожие и Яри-Мати Латвала – имаха проблеми с нея и не скриха желанието си ситуацията да бъде оправена преди провеждането на рали Акрополис.

Знам, че отборът се труди упорито, но все още има няколко проблема в системата, която искаме да хомологираме. От няколко месеца слушам как ще я имаме готова за следващото рали… Изобщо не е добре ръчната ти спирачка да не работи като хората, когато ти е нужна в извънредни моменти – обясни Ожие.

Въпреки натиска от страна на пилотите си обаче Капито твърдо държи на първоначалния план за въвеждане на новости. Той заяви, че в отбора има процес на прилагане на подобни решения.

– Не монтираме нищо в колите, докато не е било доказано на 100%. А в конкретния случай не сме достигнали този етап. Ако сложим новата система преди да е напълно готова и се появи проблем, това би било значително по-лоша ситуация – допълни моторспорт шефът на Фолксваген.

Техническият началник Франсоа-Ксавие Дьомезон се съгласи, че пилотите не може да пришпорват подобно развитие:

– В момента не сме съвсем наясно кога точно всичко ще е готово или кога ще е в колата. Надяваме се да е за следващия кръг в Гърция. Но не Себ Ожие или който и да е друг ще вземе решение за датата. Имаме процес на валидация, към който ще се придържаме. Аз взех решението системата да не се използва в Аржентина.

Дьомезон обясни също така защо хидравличният вариант не му допада особено – тъй като тази версия на системата е по-тежка и сложна.