Начало Рали Фолксваген определено са претенденти за титлата, смята Уилсън

Фолксваген определено са претенденти за титлата, смята Уилсън

31
0
Себастиен Ожие

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън смята, че Фолксваген определено са претенденти за титлата в световния рали шампионат този сезон.

От отбора, ръководен от Йост Капито, никой не говори дори за победи, камо ли за борба за короната през 2013 г., но според мнозина са достатъчно силни, за да водят такава битка.

Фолксваген направиха точно това, което смятах, че ще сторят. Разполагат с двамата най-бързи пилоти в шампионата, така че никак не съм изненадан (от представянето им) – коментира Уилсън. – Според мен единственото, което може да ги хване неподготвени, са характеристиките на отделни надпревари. Не си правя никакви илюзии – определено са претенденти за титлата.

Капито сподели след рали Монте Карло, в което Себастиен Ожие финишира втори и взе победа в отсечка, че представянето е по-добро от очакваното. Пилотът също не бързаше да се радва, като общото мнение бе, че отборът е показал, че е готов за световния шампионат. От там нататък всички повтаряха, че трябва да изчакат, за да разберат какви са реалните скорост и темпо на Поло R WRC.