Начало Автомобили Фолксваген показаха специален електрически прототип в Китай

Фолксваген показаха специален електрически прототип в Китай

64
0

На автосалона в Пекин Фолксваген представиха прототипа E-Lavida, който е дело изцяло на тяхното китайско поделение – Шанхай Фолксваген.

Всъщност това е първият Фолксваген, създаден без германско участие. Принципно моделът Lavida се предлага в Китай от 2008-та година и е базиран на 4-тото поколение Голф, но този електрически прототип е нещо доста по-различно.

Колата бе използвана и за да се представи новата електрическа стратегия на VW в Китай, според която някъде към края на 2013-та година на китайския пазар ще се появи и първият изцяло електрически модел на марката.

Естествено китайският пазар е перфектният за подобен род автомобили, а целта на компанията е до 2018-та година, когато се предполага, че пазарът в тази сфера ще се е развил, тя да бъде лидер по продажби в него.

„Китай е най-важният пазар в света за Фолксваген Груп и успехът на e-Mobility в Китай е от основно значение за глобалната реализация на тази стратегия“, обясни генералният директор на VW Груп – д-р Мартин Винтеркорн, по време на представянето на новия прототип.