Начало Рали Фолксваген представи официално Поло R WRC

Фолксваген представи официално Поло R WRC

60
0
Поло R WRC,Фолксваген,Фолксваген Поло R WRC

Екипът на Фоксваген представи официално автомобила Поло R WRC (315 к.с., 0-100 км/ч за 3,9 сек, 1200 кг), с който от средата на януари 2013 г. започва пълната си програма в световния рали шампионат. Заедно с него на церемонията в Монако бял свят видя и „цивилната“ версия на състезателната кола, носеща почти същото име – Поло R WRC Street.

Малко повече от месец преди дебюта си в надпревара автомобилът се появи на символична стартова рампа пред гостите в Монте Карло. От Фолксваген бяха категорични, че с това представяне бележи началото на нова ера за концерна в моторспорта.

Световният рали шампионат предлага на Фолксваген възможността да докаже спортните си качества в среда, в която колите ни винаги са се чувствали у дома си – по истинските пътища – заяви доктор Улрих Хакенберг, член на борда на директорите. – За целта не използваме необикновени прототипи, а Поло, базирано на стандартния сериен модел. Тази близост до продукта и до потребителите изигра важна роля за решението ни да участваме в точно тази автомобилна дисциплина.

Моторспорт директорът на Фолксваген Йост Капито допълни, че екипът проведе много сериозна и интензивна подготовка за WRC.

Световният рали шампионат е ново предизвикателство за нас, към което подхождаме с куп чудесни идеи и силен екип. Целият ни персонал, както и пилотите Себастиен Ожие, Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен са от световна класа. 17 месеца интензивно развитие, тестове и множество иновации са вложени в Поло R WRC. А и това е една красива, впечатляваща кола, ако питате мен – каза още той.