Начало Автомобили Фолксваген представиха концептуалния Голф blue-e-motion

Фолксваген представиха концептуалния Голф blue-e-motion

61
0

На специална церемония вчера Фолксваген представиха новия си прототип Голф blue-e-motion. На събитието присъства и немският канцлер – Ангела Меркел.

Автомобилът е изцяло електрически, а мощността му е 115 к.с.. Въртящият момент на електромотора под капака пък е 270 Нм и естествено е на разположение още от 0 об/мин. Същевременно разходът, който колата може да измине с едно презареждане на литиево-йонната батерия, е 150 км, а максималната скорост на модела е 140 км/ч.

Германското правителство си е поставило за цел по пътищата в страната да има поне един милион електромобила до 2020-та година, като Фолксваген естествено правят всичко възможно максимален брой от тези коли да са произведени именно от тях.

„Бъдещите електрически коли ни дават невероятни възможности за направата на мобилността още по-природосъобразна, но правителството трябва да се увери, че ще бъдат създадени достатъчно екологични енергийни източници. Само тогава ще можем да се пренесем в една нова ера“, обясни обаче шефът на VW – д-р- Мартин Винтеркорн.