Начало Рали Фолксваген ще допринесе за по-голям интерес към WRC, убеден е Капито

Фолксваген ще допринесе за по-голям интерес към WRC, убеден е Капито

28
0
Поло R WRC,Фолксваген,Фолксваген Поло R WRC

Присъствието на Фолксваген в световния рали шампионат ще допринесе за по-голям интерес към сериите от комерсиална гледна точка, твърди моторспорт директорът на концерна Йост Капито. Той пое поста от Крис Нисен съвсем наскоро и се върна в Европа след работата си за Форд в Америка. Малко по-късно призна, че е следил WRC и в добрите, и в лошите времена, но според него първенството е прескочило най-сложните ситуации.

Време е да събудим спящия лъв – се изрази риторично Капито. – Идването на Фолксваген ще възроди много неща в шампионата. Компанията ще направи всичко необходимо, за да се справи във WRC и да помогне на сериите чрез подобрение на спонсорите, привличане обратно на медиите и други партньори. Всичко това ще е предпоставка за връщането на телевизиите след проблемите с промоутъра, които са известни на всички ни – допълни той.

Според Капито календарът все още е основната предпоставка за балансиране на финансите във WRC.

Поддържането на добро ниво на логистичните разходи е ключово, тъй като никой не си връща голяма част от харчовете. Затова трябва внимателно да се прецени кое рали след кое е – каза той. – Бразилия например е важен пазар за Фолксваген и би било добре да има състезание там. Но трябва всичко да е наред – сигурност и всичко останало. По принцип обаче ще е хубаво да намерим място за тях в календара – призна Капито.