Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фолксваген ще канят Фетел да тества Поло R WRC

Фолксваген ще канят Фетел да тества Поло R WRC

31
0
2011,Гран при на Индия,Себастиан Фетел,събота

Фолксваген възнамеряват да поканят двукратния шампион от Формула 1 Себастиан Фетел да тества автомобила, с който ще се завърнат в световните ралита Поло R WRC. Това обяви моторспорт шефът на концерна Крис Нисен през миналия уикенд в Лондон по време на галата за раздаване наградите на английското списание Аутоспорт.

Би било страхотно за спорта Себастиан да тества една от колите ни, защото е двукратен първенец във Формула 1. Но няма да е лесно. Би ми се искало и Карлос [Сайнц] да направи състезание с нас – сподели Нисен.

Фетел никога не е участвал в рали досега, но пък се интересува от спорта, откакто посети надпреварата във Финландия през 2009 г. Според запознати пилотът на Ред Бул е поискал да кара Шкода Фабиа Супер 2000 по време на уикенда на Състезанието на шампионите в Дюселдорф.

Сайнц пък работи като консултант за Фолксваген и бе основният виновник за привличането на Себастиен Ожие в тима. Испанецът смята състезателя за един от най-добрите в ралитата в световен мащаб. Той все още кара в надпревари, но много рядко – за последно участва в рали Дакар през януари, но пък направи първия шейкдаун на прототипа на Поло R WRC.