Начало Автомобили Фолксваген внедрява BlueMotion технологията и в спортните си модели?

Фолксваген внедрява BlueMotion технологията и в спортните си модели?

371
0

Най-вероятно Фолксваген ще използват своята спестяваща гориво технология, наречена BlueMotion и при спортните си модели.

В интервю за британското издание ‘Ево’, което даде по време на автошоуто в Женева, шефът на отдела за развитие във VW, д-р Улрих Хакенбург, заяви, че е много вероятно в близките няколко години да се появят BlueMotion версии на Голф GTI и Широко.

Външно тези модели ще се различават от по-спортно насочените си събратя само по BlueMotion емблемата в задната си част. Хакенбург обаче твърди, че VW могат да направят връзката между удоволствие, перформънс и ниска консумация, като в заключение заяви, че жертвите по отношение на характеристиките на моделите няма да са сериозни.

Германецът твърди също и че еко-съзнанието на марката ще се разпростре дори и при по-сериозните спортни автомобили на Фолксваген като вече показания Широко R20T и следващата генерация Голф R32. Той потвърди, че новият R32 няма да разполага с V6 мотор, а с 4-цилиндров агрегат, тъй като това ще помогне да се подобри управляемостта и поведението на колата, заради по-ниското тегло в предницата на автомобила.