Начало Други Фолксваген започват нов едномарков шампионат от догодина

Фолксваген започват нов едномарков шампионат от догодина

83
0

Фолксваген анонсираха плановете си за създаване на нов едномарков шампионат през 2010-та, в който състезателните автомобили ще са VW Scirocco, които обаче няма да се движат с бензин, а с компресиран природен газ.

Колата фактически представлява леко дефорсирана версия на модела Scirocco GT24-CNG, който взе участие в 24-часовата надпревара на Нюрбургринг, която имаше 300 к.с.

Двулитровият 4-цилиндров турбо-агрегат на версията, предназначена за участие в едномарковия шампионат Scirocco Cup разполага с мощност от 220 к.с. и е съчетан с 6-степенна DSG трансмисия посредством двоен съединител. Предавките се сменят от планки зад волана. Силата се предава на предните колела, а сухото тегло на колата е 1250 кг.

„Спечелвайки победа в класа си на Нюрбургринг, ние доказахме, че колите, работещи с природен газ предлагат не само икономия на гориво, но също така и доста спортно шофиране. Затова сме особено горди, че създадохме първия в света едномарков шампионат с коли, задвижвани от природен газ“, заяви на представянето на колата шефът на спортния отдел на VW – Крис Нисен.

Тази новина пък съответно значи, че провеждащият се вече 6 години шампионат Polo Cup ще бъде прекратен в края на тази година.