Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия може да се бори за третото място следващата година

Форс Индия може да се бори за третото място следващата година

42
0

Форс Индия може да се бори за третото място при конструкторите през следващия сезон, смята главният оперативен директор на тима Отмар Шафнауер. Екипът на Виджай Маля завърши на 4-о място при отборите за 2016 г. след силно каране на Серхио Перес и Нико Хюлкенберг през сезона.

Тимът изпревари Уилямс през втората половина от годината, като направи сериозни подобрения по болида си. Така екипът записа най-доброто си класиране в историята, а амбициите за 2017 г. са още по-големи.

„Мисля, че ако завършим отново 4-и следващата година, това ще бъде голяма награда за нас, заяви Шафнауер. – Но защо да не увеличим целта си и тя да е 3-о място . – Не мисля, че е непостижимо. А не трябва да имаме непостижими цели.

Но ако не се класираме 3-и, не трябва да бъдем разочаровани. Дори да повторим постигнатото от 2016 г., ще бъде добре, тъй като ще е в сезон с промени в правилата, което дава предимство на отборите с по-големи ресурси.”

Според Перес обаче именно промените в регулациите за догодина са великолепна възможност за тима да напредне. „Мисля, че следващата година е голяма възможност да продължим да постигаме повече от очакваното, каза мексиканецът. – Да се опитаме да сме в топ 3 в края на сезона.

Всяка година вървим напред по отношение на класирането си. Виждам добър потенциал и хора в тима и мисля, че бюджетът ни е много добър за 2017 г. по отношение на това какво можем да постигнем с подобрения по колата. Мисля, че ако се справим добре, определено можем да сме в битката за топ 3.”