Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия обяви официално привличането на Строл

Форс Индия обяви официално привличането на Строл

96
0
Ланс Строл

Форс Индия обяви официално привличането в тима на Ланс Строл. Новината бе напълно очаквана, след като бащата на канадеца – Лорънс Строл закупи тима, който фалира и преди беще собственост на Виджай Маля.

Ланс вече прави изпитания за екипа в Абу Даби през тази седмица в тестовете на гумите на Пирели. Той ще заеме мястото на Естебан Окон, който остана без отбор за 2019 г. и ще бъде съотборник на Серхио Перес.

„Това е началото на изключително вълнуващо приключение в кариерата ми във Формула 1, каза Ланс. – Нямам търпение да работя с успешен отбор като Форс индия със страхотна култура. Това е ново предизвикателство и съм развълнуван от него и възможността, която ще имам.“

„Новата ни пилотска двойка е вълнуваща и е перфектното съчетание от младост, талант и опит, каза шефът на тима Отмар Шафнауер. – Ланс е само на 20 години, а вече има 2 г. във Формула 1, както и класиране на подиума и старт от първа редица. Виждаме огромен потенциал в него.

Вярваме, че можем да създадем среда, в която той да процъфтява. Нашият тим имаше голям успех в това да развива млади и талантливи пилоти. Искам да благодаря и на Естебан Окон за неговия принос към тима за последните 2 сезона и да му пожелая успех в бъдеще.“

С обявяването на Строл вече е ясна пълният пилотски състав на всеки отбор за 2019 г.:

Мерцедес: Люис Хамилтън, Валтери Ботас

Ферари: Себастиан Фетел, Шарл Льоклер

Ред Бул: Макс Верстапен, Пиер Гасли

Рено: Даниел Рикиардо, Нико Хюлкенберг

Хаас: Ромен Грожан, Кевин Магнусен

Макларън: Карлос Сайнц, Ландо Норис

Форс Индия: Серхио Перес, Ланс Строл

Заубер: Кими Райконен, Антонио Джовинаци

Торо Росо: Данил Квят, Александър Албон

Уилямс: Джордж Ръсел, Роберт Кубица