Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия обмисля смяна на името

Форс Индия обмисля смяна на името

100
0
Форс Индия,Хюлкенберг

Екипът на Форс Индия обмисля смяна на името си, за да бъде по-атрактивен той за потенциални нови спонсори. Това обяви собственикът на тима Виджай Маля. Индиецът закупи тима през 2008 г., който преди това носеше имената Спайкър, Мидланд и Джордан. Маля се надяваше да привлече в индийски спонсори и да има индийски пилот.

В последните години отборът отбелязва сериозни прогрес, като през миналия сезон записа най-доброто си класиране в историята под това име – 4-о място в шампионата при конструкторите. Тази година след 7 старта екипът също е на 4-а позиция след Мерцедес, Ферари и Ред Бул. Силните резултати доведоха до привличане на спонсор като BWT.

„След като се подобрихме много по отношение на представянето си и станахме по-атрактивни за международните спонсори, и за съжаление не толкова за индийските спонсори, има дебат защо името на тима да не бъде променено, за да му предадем повече международен привкус, каза Маля.

– Има някои хора, които смятат, че сегашното име Форс Индия е психологически ограничаващо. Обмисляме с другите акционери в тима какви стъпки да предприемем, но това е сериозно решение и то няма да бъде вземано прибързано, без нужното разглеждане.“

Виджай заяви още, че има предложения от спонсори относно как да бъде променено името, като разкри, че тимът преговаря и с други допълнителни спонсори. По думите му евентуална смяна на името няма нищо общо със съдебните действия в Индия, които се водят срещу него.