Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия с $9.8 млн. загуби за 2015 г.

Форс Индия с $9.8 млн. загуби за 2015 г.

30
0

Форс Индия е на загуба с 9.8 млн. долара за 2015 г., обявиха от тима. Екипът на Виджай Маля е в сериозна финансова криза от няколко години, като все пак е отбелязан напредък спрямо 2014 г., когато загубите бяха в размер на $21.9 млн. Той се дължи в най-голяма степен на по-големите приходи, които за миналия сезон са били $92.7 млн. спрямо 86.4 млн. за 2014 г. А те от своя страна са се повишили заради по-сериозното спонсорство, свързано с пилота на тима Серхио Перес и неговата страна Мексико.

По-предното класиране в тима в шампионата при конструкторите – 6-о място за 2014 г., пък е допринесло за по-големите приходи от FOM (Formula One Management). За миналия сезон екипът се класира на 5-а позиция, което ще се отрази положително върху баланса на Форс Индия за 2016 г. На този етап подкрепата от компанията-майка на тима Orange India Holdings Sarl и нейните акционери продължава и според ръководството на тима тя ще продължи да доставя необходимите средства и финансиране, за да може тимът да покрива разходите си.

„Направихме доста сериозни инвестиции в технически ни съоръжения през последните 7 години, заяви заместник-шефът на тима Боб Фърли. – Никога няма да спрем да инвестираме, но този процес сега е намален малко и можем да прогресираме по отношение на балансирането на нашите програми, за да останем конкурентноспособни, правейки това с балансиран бюджет. Започнахме този процес миналата година, защото направихме окончателното се преместване към въздушния тунел на Тойота в края на 2014 г. И започнахме да виждаме техническите ползи от това през 2015 г.”