Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия иска преразглеждане на ограниченията на комуникацията с бокса

Форс Индия иска преразглеждане на ограниченията на комуникацията с бокса

56
0

Екипът на Форс Индия иска да бъдат преразгледани правилата, които ограничават комуникацията на пилотите с бокса. Повод за това стана катастрофата на Серхио Перес в последната обиколка за Гран при на Австрия. Мексиканецът имаше проблем със спирачките и излетя на завой 3 и спря в зоната за сигурност.

Заместник-шефът на индийския тим Боб Фърнли разясни в тази връзка, че рейс контролът не е разрешил Перес и Хюлкенберг да получат сведения за проблемите им със спирачките. И докато Чеко отпадна в последния тур, при германеца това се случи 6 обиколки по-рано.

„Трябва да се прегледа малко (правилото) за радио комуникацията, защото не ни беше позволено да кажем на пилотите си, че спирачките им са в критично състояние, каза Фърнли пред Аутоспорт. – Това е малко притеснително. Изглежда глупаво да поставим предпазен ореол за кокпита, а да не можем да кажем на пилота, че спирачките му са н път да заминат.

Трябва да говорим за това, защото може би сме отишли твърде далеч. Мисля, че трябва сигурността на пилотите да е под контрол. В случая със Серхио може би нямаше да има разлика (дали ще знае за проблема със спирачките или не), но това е пример за нещо, което трябва да разгледаме.“

В тази връзка спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че промени трябва да бъдат направени, като той разкри, че на Розберг също не можело да бъде казано за проблемите със спирачната система brake-by-wire. Волф също смята, че от ФИА са отишли твърде далеч с правилата за комуникацията с бокса при проблеми с колата.