Начало Автомобили Ford демонстрира последното развитие на кинетичния си дизайн

Ford демонстрира последното развитие на кинетичния си дизайн

69
0
Ford Evos concept,frankfurt

Уникален концептуален модел ще представи компанията Ford на предстоящото изложение във Франкфурт. Това ще бъде е купето Evos с 2+2 места, което ще даде представа за това, как ще изглеждат глобалните модели на марката в най-близко бъдеще.
Според главния дизайнер на европейското поделение на Ford Мартин Смит, концептът демонстрира направлението на по-нататъшното развитие на кинетичния дизайн. Evos показва еволюцията в стила на компанията и със сигурност всеки от характерните му елементи ще се види в бъдещите серийни автомобили.
А изборът на модификация купе за демонстрация на новия дизайн не е случаен, защото именно такъв автомобил в гамата на компанията липсва за момента. Ако това е седан или комби, то всички биха го приели като следващо поколение на някой от настоящите модели. Така че, Evos не може да се приеме за ново поколение на познатите Mondeo или Fiesta например.
Прототипът има къси надвеси, по-тънки предни колони от тези в сегашните модели, тесни фарове, близка до тази на последния Focus радиаторна решетка, но вдигната по-високо, както и четири врати, тип чайка, отварящи се нагоре.
Купето е оборудвано със същото хибридно задвижване, с което ще се предлага компактния ван Ford C-Max Energi. То включва 2-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, електромотор и литиево-йонни батерии.
Нова електронна система ще настройва работата на силовата установка, кормилното управление, окачването и спирачките в зависимост от пътните условия. Тя ще запомня стила на шофиране на собственика и ще управлява спрямо него работата на цялата електроника.