Начало Автомобилни новини Ford произведe 5-милионния EcoBoost двигател

Ford произведe 5-милионния EcoBoost двигател

70
0

Ford Motor Company отбеляза производствен юбилей на икономичната си гама бензинови EcoBoost двигатели: 5 милиона са произведени глобално от представянето на технологията през 2009 г. досега.

Представени за първи път в Европа през 2010 г., автомобилите с EcoBoost двигатели са 1 от всеки 4, продадени миналата година в Европа. Най-популярен е 1.0-литровият, който през 2014 г. бе обявен за Световен двигател на годината за трети пореден път.

Над 230 000 автомобила Ford, продадени в Европа, са оборудвани с 1.0-литровия двигател, който сега се влага в 10 различни модела – от Fiesta до новото Mondeo – и се произвежда в Кьолн (Германия) и Крайова (Румъния).

„Ford EcoBoost осигурява страхотна динамика при ниски разходи за гориво – формула, която се наложи като изключително успешна сред клиентите в Европа и по света“, заяви Джо Бакай, вицепрезидент „Продуктово развитие” във Ford-Европа. „Двигателите EcoBoost се доказаха като променяща играта технология, която привлича нови клиенти към марката Ford всеки ден.“

EcoBoost двигателите съчетават изненадваща мощност и отлична икономичност чрез директното впръскване на горивото, турбокомпресора и променливите фази на газоразпределение. Наличен от миналата година в Европа във Fiesta Red и Black Edition, 1.0-литровият EcoBoost на Ford със 140 к.с. е най-мощният 1.0-литров серийно произвеждан двигател досега. EcoBoost технология задвижва също и новия Ford Mustang – с новия 2.3-литров EcoBoost двигател, 314 к.с., избран в половината от автомобилите, конфигурирани онлайн през първия месец с възможност за поръчка на Mustang в Европа.

5-милионният автомобил е Ford Focus с 1.0-литров EcoBoost двигател, който слезе от поточната линия в завода в Мичиган, САЩ. Всеки месец в света се произвеждат над 200 000 EcoBoost двигателя, включително 1.5-, 1.6-, 2.0- и 2.3-литровите 4-цилиндрови агрегати, както и 2.7- и 3.5-литровите V6 двигатели.

Този производствен юбилей е още една крачка напред в единния One Ford план за внедряване на иновациите в глобалното продуктово портфолио на компанията и продължаващата ангажираност на Ford към екологичност.