Начало Автомобили Ford е една от 50-те най-иновативни компании в света според Fast Company

Ford е една от 50-те най-иновативни компании в света според Fast Company

35
0

Ежегодните награди на Fast Company за най-иновативни компании отличават емблематични фирми като Apple, Amazon, Google и Target, наред с изгряващи нови звезди като Square, Fab и Tumblr, а в списъка за водещи технологични нововъведения през 2013 г. намери място и Ford Motor Company.

Концернът е единственият автомобилен производител в листата. Първото място е за Nike благодарение на двете значими иновации на компанията – FuelBand и Flyknit.

Редакторите на Fast Company изтъкват сериозните усилия на Ford, включително отварянето на Silicon Valley Lab в Пало Алто (Калифорния) през юни миналата година, където инженерите на Ford могат да си сътрудничат с едни от най-големите технологични умове на нашето време.

Сред наличните в автомобилите на Ford иновации е наградената система за свързаност SYNC. Тя позволява на водача да е в постоянна връзка с най-модерните мобилни технологии чрез използване само на гласови команди – така че ръцете му да останат на волана, а очите – на пътя.

Новият Ford Fusion в САЩ предлага една от най-широките в индустрията гама от модерни технологии в помощ на водача, включително адаптивен круиз контрол и система за спазване на платното – в достъпен семеен седан.

Редакторският екип на Fast Company прекарва месеци в събиране и пресяване на данни, за да определи тези компании, които са пример за най-добри постижения в бизнеса, в различни сектори на икономиката от цял свят. Крайният резултат е една уникална класация, която се осмелява да бъде различна от останалите и поставя акцент не само върху ръста от приходите и маржовете на печалбата, но и върху прогресивния бизнес модел и творческия дух на компаниите. Тазгодишните победители включват значими марки като Samsung и Coca Cola, креативни начинания като Nasty Gal и Uber, социални провокатори като Coursera и D-Rev. Наградите за най-иновативните компании на Fast Company обхващат целия свят, отличавайки организации като Safaricom в Кения (номер 9), SodaStream в Израел (номер 23), онлайн платформата за пътувания на Русия Oktogo (номер 35) и Landwasher в Китай (номер 38).