Начало Автомобили Ford е първият автопроизводител с 6 специални награди от Euro NCAP

Ford е първият автопроизводител с 6 специални награди от Euro NCAP

47
0
EURO NCAP,Ford

Ford е първият автомобилен производител с 6 различни специални награди от Euro NCAP за изключителни технологични иновации след отличаването на системата MyKey в новата Fiesta и SYNC със системата за спешни случаи в новите B-MAX, Fiesta, C-MAX, Focus и Kuga. Ford постигна и максималните 5 звезди за безопасност за новите Kuga и Fiesta от независимата организация по безопасност на автомобилите.

Технологиите MyKey и SYNC със системата за спешна помощ не са просто нови технологии във Ford-Европа, те са технологии, невиждани досега при малките автомобили – заяви Андрю Джонсън, инспектор по автомобилна безопасност, Ford-Европа. – Поласкани сме от признанието на Euro NCAP за нашата ангажираност да правим подобни технологии достъпни за все повече клиенти.

Технологията MyKey в новата Fiesta позволява на родителите да поставят известни ограничения на младите шофьори с цел по-безопасно шофиране, ограничавайки максималната скорост и силата на звука на аудиосистемата. Тя предупреждава по-рано за привършване на горивото, не разрешава деактивирането на системата за електронен контрол на стабилността и на системата за активно спиране в града и спира звука на аудио системата, когато водачът и пътникът до него на са поставили коланите си.

В случай на сблъсък, SYNC със системата за спешни случаи асистира на пътниците да се свържат с местния номер за спешни случаи на 26 езика (водещ брой в бранша), които се говорят в 40 европейски региона. Тя използва информация от GPS-а, картата и мобилната мрежа, за да определи мястото на сблъсъка и да се обади на номера за спешни случаи през свързания с Bluetooth мобилен телефон. Технологията е налична в новите Fiesta, C-MAX, Focus и Kuga.

Ford вече има специални награди от Euro NCAP за системата за активно спиране в града, която помага на водача да предотврати сблъсъци с ниска скорост – налична в новите B-MAX и Focus. Ford Focus е със специални награди за системата за предупреждение на водача, системата за предупреждение за предстояща опасност и системата за спазване на лентата.

С 5 звезди за безопасност на Euro NCAP, новата Kuga постигна 88% за цялостна защита – най-висок резултат в историята за средно големите SUV, както и 94% за безопасност на възрастните и 86% – на децата.

Новата Fiesta постигна 83% за цялостна защита и 5 звезди на Euro NCAP, 91% за защита на възрастните пътници, 86% – на децата.