Начало Автомобили Форд Ecosport разширява гамата SUV модели на фирмата

Форд Ecosport разширява гамата SUV модели на фирмата

65
0
форд

Модата на компактните SUV автомобили явно продължава и през тази година. Форд навлиза в този сегмент със своя Ecosport, който бе представен на международния автосалон в Женева. Той е задвижван от еднолитров бензинов Ecoboost двигател с турбо компресор и притежава мощност от 125 к.с. Другият бензинов агрегат, с който ще бъде предлаган е 1,5-литров с мощност 110 к.с. Дизеловият мотор TDCi, който се предлага е със същия обем е с мощност 90 к.с.

Сред най-забележителните отличителни черти на модела е голямата трапецовидна радиаторна решетка, както и намиращите се отгоре и от двете й страни интересно оформени фарове. Праговете и двете брони също са характерни.

Ecosport идва от Южна Америка, където е на пазара вече десет години. Сега той е адаптиран и към пазара в Европа. За комфорта в купето се грижи мултимедийната система Ford Sync. С нея освен управлението на климатичната и аудио системата се командва също така телефона и навигацията.

Форд разчита, че в следващите шест години купувачите от цяла Европа ще поръчат един милион автомобила. Според разчетите до 2016 г. всяка десета продадена кола на марката ще е SUV. Очаква се през тази година в Европа търсенето на компактни автомобили в този клас да се увеличи с 30% спрямо миналата.