Начало Автомобили Ford Европа планира увеличаване на производството с 10%

Ford Европа планира увеличаване на производството с 10%

43
0
Ford Kuga

Ford Европа планира увеличаване на производството с 10% (до 8000 броя), за да посрещне търсенето на изцяло новия Ford Kuga. Става дума за завода във Валенсия (Испания). Очакванията са от поточните линии там тази година за първи път да слязат 100 000 нови Kuga. Моделът се прави и в Елабуга (Русия).

Изцяло новият Ford Kuga се предлага с голям успех от началото на годината. Продажбите през февруари скочиха с 27% в сравнение със същия период 12 месеца по-рано. Реализацията за март в Европа се проверява в момента, но в Съединените щати (където автомобилът е на пазара под името Escape) са скочили с 28% – рекордно постижение в историята на марката. Още по-окуражително е, че продажбите отвъд Океана са с 25% нагоре за първите три месеца на 2013 г. спрямо същия период на миналата година.

Реакциите на клиентите за характеристиките на новата кола като икономия на гориво, динамика на управление, последни технологии и т.н. са много положителни. Моделът е и с пет звезди за сигурност от тестовете на Euro NCAP.

– Новият Kuga е един по-умен SUV, предлагащ широка гама технологии, включително дебют на системата Intelligent All-Wheel Drive за Европа. Значителното увеличаване на производството е изключително обещаващо развитие, идващо малко след пускането на модела и утвърждава историческото лидерство на Ford в при SUV-овете в различни региони – коментира вицепрезидентът маркетинг, продажби и сервиз на Ford Европа Ролант де Ваард.

Ford очакват да продадат повече от 1 милион SUV-ове на Стария континент в рамките на следващите 6 години. Реализацията на такъв тип модели ще възлезе на 10% от общия брой продажби на компанията в региона до 2016 г. В края на 2013 г. ще бъде представен новият компактен EcoSport, после идва следващото поколение Edge и т.н.

Новият Ford Kuga постигна 88% на теста за цялостна защита от програмата на Euro NCAP – най-високият резултат за средноразмерен SUV. В автомобила има още куп системи – Hands-Free Tailgate, Active City Stop, Lane Keeping Aid,Lane Keeping Alert, Auto High Beam, Driver Alert, Traffic Sign Recognition и т.н. Двигателите са с подобрени показатели и за първи път е включена и EcoBoost технология. Разходът на гориво при бензиновите е намален с 25%, а при дизеловите агрегати – с 10%.