Начало Автомобили Ford Fiesta достигна 1 млн. екземпляра

Ford Fiesta достигна 1 млн. екземпляра

49
0
fiesta,Ford,продажби

Едва 33 месеца след старта на производството от халетата на завода в Кьолн излезе 1-милионният екземпляр на новият Ford Fiesta. Юбилеят на малката кола съвпадна и с още две важни събития за марката – 35 години от представянето на първото поколение на модела в Германия и 80 години от стартирането на производството на автомобили Ford в Кьолн с Model А.
Общо от поточните линии на германския завод са слезли над 6 млн. броя Fiesta, които в момента се изнасят за 71 страни.
Настоящата Fiesta се произвежда в Кьолн от 2008 г., а от 2009 – и в завода във Валенсия, Испания. Заводи на Ford за производството на Fiesta има още в Китай (Нанжинг), Тайланд (Районг) и Мексико (Куаутитлан), където Fiesta се произвежда за клиентите от САЩ и Канада.

От старта на продажбите на настоящата Fiesta през октомври 2008 г. са продадени над 1 350 000 броя по света. През първото тримесечие на 2011 г. данните на JATO Dynamics сочат, че са реализирани 102 859 автомобила Ford Fiesta в Европа. Това я прави най-продавания малък автомобил и втория най-продаван в Европа през март и за първото тримесечие на 2011 г.
„Щастливи сме от нестихващия успех на Fiesta не само заради факта, че е най-продаваният ни модел в Европа, но и защото се произвежда и продава по света със страхотен успех“, сподели Роланд де Ваард, Вицепрезидент Маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа.