Начало Автомобили Ford Fiesta е най-продаваният малък автомобил в Европа

Ford Fiesta е най-продаваният малък автомобил в Европа

61
0
Ford Fiesta

Ford Fiesta е най-продаваният малък автомобил в Европа през септември и за първите 9 месеца на 2013 г. според последните данни на JATO Dynamics.

Ford е продал в Европа 33 561 автомобила Fiesta през септември и общо 222 184 – за първите 9 месеца на годината, превръщайки я във втория най-продаван автомобил на Стария континент за септември и от началото на годината. Великобритания е най-силният пазар за Fiesta през първите 9 месеца на 2013 г. с над 96 000 реализирани коли, следвана от Германия, Италия, Франция и Испания. Fiesta наскоро бе обявена и за най-продавания малък автомобил в света с 356 434 регистрирани автомобила за първата половина на 2013 г. според данните на Polk за глобалните регистрации.

Гамата на Fiesta се състои от 7 двигателя, които са с СО2 емисии под 100 г/км и включва 1-литровия EcoBoost – Световен двигател на 2012 и 2013 г. Ford вече предлага модерната 6-степенна автоматична трансмисия PowerShift с двоен съединител за версията със 100 к.с. на 1-литровия EcoBoost двигател. За първи път Ford комбинира двете технологии с СО2 емисии от 114 г/км и разход на гориво от 4.9 л/100 км.

Последните данни доказват, че икономичната нова Fiesta с вълнуващия си дизайн и технологии наистина е завладяласъзнанието на европейските ни клиенти. Комбинирането за първи път на наградения 1-литров EcoBoost двигател с автоматичната скоростна кутия PowerShift с двоен съединител е огромна стъпка напред в този клас и ще привлече много нови клиенти – особено тези, които търсят най-модерните технологии – заяви Ролант де Ваард, вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford Европа.

1-литровият EcoBoost двигател е с директно впръскване на горивото, турбокомпресор и променливи фази на газоразпределение и комбинира мощността на по-голям двигател с икономичността на по-малък –всичко това от 3-цилиндров блок, достатъчно малък, за да се побере в ръчния багаж за самолет.

Новата Fiesta е с динамичен екстериор и стилен интериор с високо качество на изработката и ергономия и предлага технологията Active City Stop, помагаща на водачите да избягват сблъсъци с ниска скорост. Fiesta е оборудвана и с гласово управляваната система SYNC.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.