Начало Автомобили Ford Fiesta – Кола на годината в България

Ford Fiesta – Кола на годината в България

176
0
fiesta

Новият Ford Fiesta бе избрана за Кола на 2018 г. в България от автомобилни журналисти, членуващи в Прес Авто Клуб. Тя бе предпочетена и за градски автомобил на година, където надделя над VW Polo и Hyundai Kona. След това по нова процедура в състезание между победителите в отделните категории изпревари новото поколение Оpel Insignia. Insignia бе първа при гласуването по критериите за леките автомобили, а Skoda Karoq – при кросоувърите.

В категорията на луксозните автомобили Range Rover Velar изпревари новата 5-а серия на BMW и серия 6 GT. При екологичните автомобили приза взе Volkswagen е-Golf, изпреварил с малко plug-in версията на Hyundai. При многофункционалните превозни средства наградата бе спечелена от новото Isuzu D-Max.

В различните категории на конкурса участваха над 60 автомобила, представени у нас през последните 12 месеца. Членовете на журито, които са занимаващите се с автомобили журналисти, имаха възможност и на общ тест миналия уикенд да изпробват отново всеки от моделите преди да гласуват по различна точкова система за всяка от категориите.

Церемонията се състоя в Ринг Мол София, а конкурсът, който се провежда вече над 20 години, се проведе с подкрепата на OMV.