Начало Автомобили Ford Focus остава най-продаваният модел в света за 2013 г.

Ford Focus остава най-продаваният модел в света за 2013 г.

95
0
Ford Focus

Ford Focus запазва титлата си като най-продавания модел в света за 2013 г. според анализираните от Ford последни годишни данни на Polk за регистрациите на нови автомобили. Това стана ясно точно преди глобалния дебют на новия Focus седан на международното изложение в Ню Йорк.

Регистрациите на Focus са с ръст от 8.1% и 1 097 618 продадени автомобила по света през 2013 г. в сравнение с 1 014 965 през 2012 г., вкл. 317 110 регистрации в Европа миналата година – 29% от общите регистрации. На Китай се пада над един от всеки три продадени автомобила Focus по света, според данните на Polk.

Забележително е как Focus отново е лидер в индустрията като най-продавания модел на планетата – сподели Джим Фарли, изпълнителен вицепрезидент, глобален маркетинг, продажби и услуги във Ford Motor Company. – С новия автомобил отново вдигнахме летвата, показвайки отдадеността на Ford към постоянно усъвършенстване – с добавяне на по-добри технологии за водача и на динамичен, още по-модерен екстериор сред цялата гама на Focus.

Новият Focus е с по-изискан дизайн, включващ нови капак, решетка, фарове, стопове и променен заден капак. Отвътре цветовете и материалите са с изчистен и модерен вид, сатенирани хромирани детайли, нови облицовка на седалките, контролни уреди и технологии, вкл. отопляем волан.

Ford е извел прочутото пътно поведение на Focus до по-високо ниво с подобрено управление. Инженерите на Ford са осигурили по-солидно, отзивчиво и свързано с пътя усещане, увеличавайки структурната стегнатост в предната част, променяйки геометрията на окачването, увеличавайки страничната здравина, пренастройвайки амортисьорите и използвайки нова програма за електронна стабилност. Електрическото сервоуправление също е променено, за да се чувства водачът още по-свързан с пътя.

Ford е подобрил също и популярната система за предотвратяване на удари с ниска скорост Active City Stop, която подготвя спирачките, ако водачът не реагира, намалява въртящия момент и автоматично задейства спирачките, за да намали силата на удара. Технологията е подобрена да работи със скорост до 50 км/ч, в сравнение с 30 км/ч в сегашния модел.

Ford представя в Европа също и Системата за превенция на сблъсъци. Тя работи по подобен на системата Active City Stop начин, но с по-голям обхват за засичане на автомобил, за да помага на водачите при по-висока скорост, например на магистрали, като издава предупредителни сигнали и ако е необходимо – задейства спирачките.

Настоящият адаптивен круиз контрол помага на водачите на Ford да запазят зададено отстояние от предния автомобил, дори когато той се движи с по-ниска скорост от зададената на автопилота. В случаите, когато адаптивният автопилот не е активен, Ford представя в Европа за първи път новата Предупредителна система за посочване на дистанцията, която позволява на водачите да зададат предпочитано отстояние, което искат да спазват спрямо предния автомобил.

Нови технологии в помощ на водача, използващи сензори, допринасят за още по-голямата увереност сред клиентите на Ford, вкл. Cross Traffic Alert, която предупреждава водачите за автомобили, преминаващи зад тях, при излизане от паркомясто на заден ход; Перпендикулярно паркиране – нова хендсфрий технология, която надгражда системата Active Park Assist от настоящия модел и помага на водачите да паркират на заден ход до други автомобили; Система за излизане от паркомясто, която помага на водачите да излязат безпрепятствено от мястото при успоредно паркиране.

Новият Focus ще е първият автомобил в Европа, предлагащ гласово управляваната система за свързаност SYNC 2, която улеснява достъпа до аудио системата, навигацията, климатичната инсталация и съвместимите мобилни телефони.

Новият Focus ще бъде оборудван и с технологията Ford MyKey. Тя позволява на собствениците да програмират ключа – обикновено този на младите шофьори – с ограничение за максималната скорост, която да вдигат, максималната сила на звука на аудио системата и предотвратява стартирането на автомобила, ако не са поставени предпазните колани.

Подобрената система за адаптивни светлини вече настройва светлините на новите би-ксенонови HID фарове, за да се нагодят най-добре към пътя. Системата преценява обкръжаващото автомобила осветление, както и обекти по пътя отпред и нагажда ъгъла на предните фарове и интензивността от 1 до 7, в зависимост от скоростта на автомобила, ъгъла на завиване и разстоянието до предмет отпред.

В допълнение към стилните и технологични преимущества, новият Focus ще предлага забележително ефективния и забавен за шофиране 1.0-литров EcoBoost агрегат – световен двигател на 2012 и 2013 г. – с 6-степенна трансмисия и подобрена икономичност спрямо предходния модел.

Ford произвежда Focus в осем завода на четири континента. Производствените центрове в Германия, САЩ, Русия, Китай, Виетнам, Тайланд, Тайван и Аржентина имат общ капацитет над 1.5 милиона автомобила Focus годишно или повече от два на секунда. От представянето на Focus през 1998 г. досега от най-желания модел в света за две поредни години са продадени над 12 милиона автомобила глобално.

Данните на Polk потвърждават още, че Ford Fiesta е завоювала мястото на най-продавания малък автомобил в света, със 735 299 регистрации за 2013 г. Регистрациите на двата компактни модела на Ford – Fiesta и Focus – възлизат общо на 1 832 917 автомобила за миналата година, което е 4.3% ръст спрямо 2012 г.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.