Начало Автомобили Ford започна производството на новия Ford Mondeo Hybrid

Ford започна производството на новия Ford Mondeo Hybrid

43
0

Ford започна производството на новия Ford Mondeo Hybrid – първия хибриден електрически автомобил, създаден и продаван от компанията в Европа.

Колата е със специално разработен 2-литров бензинов двигател и два електрически мотора – единият подпомага задвижването на колелата, а вторият е за зареждане на 1,4 kW литиево-йонна батерия.

– Ford Mondeo Hybrid предлага най-доброто от два свята: повишена ефективност и намалени вредни емисии при представянето, което има едно традиционно задвижване – коментира вицепрезидентът на „Маркетинг, продажби и сервиз на Ford of Europe” Ролант де Ваард. – Клиентите ни скоро ще имат сериозен избор сред увеличаващата се гама на този тип возила, включващи Focus Electric, икономичните ECOnetic дизели и EcoBoost модели.

Моделът Mondeo е представен за първи път през 1993 г. Най-новият му вариант се произвежда в завода във Валенсия (Испания). Понастоящем той е с най-голямата гама агрегати в историята си. Сред тях са новият 1,5 л EcoBoost бензин и подобреният 2 л TDCi дизел. В Съединените щати Ford е вторият по големина производител на хибридни возила.

По-рано новият Ford Mondeo Hybrid получи и Next Green Car Award в категорията за голям семеен автомобил.

– Хибридната система на автомобила е такава, че на шофьора не се налага да върши нищо по-различно, отколкото при който и да е конвенционален бензинов или дизелов модел. Всички се палят по един и същи начин – заяви шефът на Electrification Engineering за Ford of Europe Томас Зенер.