Начало Автомобили Ford удължи производството на GT с две години

Ford удължи производството на GT с две години

45
0

Ford Performance ще произвежда супер автомобила GT, който е изцяло конструиран от карбон, две години повече от първоначално предвидения срок. Решението идва след като от департамента обявиха, че ще се състезават с Ford GT в IMSA и световния шампионат за издръжливост (WEC) в продължение на четири години (до края на 2019 г.).

„Не можем да доставим Ford GT на всички, които са заявили желание за този автомобил, но ще произведем достатъчно коли, за да задоволим най-лоялните посланици на марката”, коментира директорът на Ford Performance Дейв Перикак. „Искаме този модел да остане ексклузивен, но в същото време знаем колко е важен той за бранда ни.”

През третата година от производството на автомобила ще бъдат удовлетворени молбите на клиенти, които са останали в листата на чакащите. Тези, чието желание да притежават новия Ford GT, първоначално не е било прието и закъснелите да подадат документи ще могат да поискат отново уникалната кола през четвъртата година на производството. Процесът за заявяване ще стартира в началото на 2018 г.

„Надпреварите са в кръвта на Ford GT”, заяви изпълнителният вицепрезидент на Ford Радж Наир. „Серийната и състезателната версия ще продължат да съжителстват през следващите четири години, което ни дава уникална възможност да тестваме невероятни нови технологии на пистата и извън нея.”