Начало Автомобили Ford и Мото-Пфое помагат в борбата с Covid-19

Ford и Мото-Пфое помагат в борбата с Covid-19

293
0
линейка Ford Transit Custom
Столична Община получи изцяло оборудвана линейка Ford Transit Custom

Ford и Мото-Пфое за отново се включват в борбата с вируса COVID-19, като предоставят оборудвана линейка за ползване от Столична община, дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Линейката Ford Custom ще се грижи за болни от вируса в осемте общински социални домове. Четири от тях са за хора с увреждания. Парамедиците ще им оказват при нужда първа помощ на място. Ще правят антигенни и PCR тестове, а нуждаещите се от хоспитализация ще бъдат транспортирани до общинска болница.

Линейката Ford Custom прие кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, заедно със зам. кмета по социалната част Албена Атанасова и представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Фандъкова изрази искрена благодарност за солидарността на Мото-Пфое.

Ключовете на автомобила предадоха управителите на Мото-Пфое, г-н Атанас Фурнаджиев и г-н Масухиро Ояма, които заявиха от името на Ford:

„Радваме се, че при настоящата тежката обстановка отново можем да сме полезни на обществото чрез Столична община. Линейката, която предоставяме, ще оказва помощ на място в социалните домове и така частично ще облекчи натиска към болничните заведения и медиците в тях. Това приносът на Мото-Пфое в борбата с COVID-19. Използваме възможността да призовем всички да се пазят.“ Екипът на линейката от дирекция „Аварийна помощ и превенция“

Линейката потегли веднага след връчването на ключовете. Първият пациент, на който бе оказана помощ с нея, е транспортиран за диализа.

С въвеждането на извънредното положение през пролетта Мото-Пфое предостави общо 16 автомобила за ползване от болниците и социалния патронаж в страната

Два от тях помагаха на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община да разнася храна и медикаменти до нуждаещите се. Това бяха по-малките представители от лекотоварната гама на Ford, Connect и Courier.

Сега предадената линейка Ford е изградена на базата на наградения Custom, Международен ван на 2020 г. Тя е с пълно медицинско оборудване. Дирекция АПП към СО ще я ползва до края на извънредната епидемиологична обстановка.

Чрез сервизни и благотворителни активности Ford в България и Мото-Пфое предлагат редица решения за улеснение на гражданите, които се стремят да спазват мерките за безопасност и препоръките на Националния щаб и Световната здравна организация за бързо овладяване на епидемията от COVID-19. Информация за тях се публикува на www.ford.bg и www.motopfohe.bg .