Начало Автомобилни новини Ford, Isuzu, Mitsubishi, Peugeot и Volkswagen променят представите ни за лекотоварните автомобили

Ford, Isuzu, Mitsubishi, Peugeot и Volkswagen променят представите ни за лекотоварните автомобили

191
0

Лекотоварните автомобили вече не са това, което бяха. Един пикап може да бъде едновременно товарен, за да занесете стоката до магазина си, а вечерта да се превърне в семеен, за да отидете с приятели на приятно за Вас място. Новата политика в този сегмент дава лукс и многофункционалност.

На предстоящото изложение TRUCK EXPO 2018, което ще отвори врати от 7-ми до 9-ти юни на летище „Лесново“, лекотоварните модели на Ford, Isuzu, Mitsubishi, Peugeot и Volkswagen са се подготвили да променят представите ви за този вид автомобили. На практика един пикап може да бъде едновременно товарен и лек автомобил, според целта на конкретното пътуване. Например Mitsubishi L200 е със заоблен силует и динамичен външен вид, а доказаната в рали Дакар система за постоянно задвижване на четирите колела (4WD) и по-високият просвет улесняват придвижването по всеки терен.

Големите сгъващи се странични огледала са конструирани така, че да имат ниско челно съпротивление, като същевременно осигуряват необходимата видимост при наличие на товар в задната част на автомобила. Определят Mitsubishi L200 като съчетание на универсален спортен товарен автомобил (SUT) с комфорта и повишената проходимост на автомобилите от типа SUV, но и типичните за един истински пикап характеристики на автомобил, подходящ както за работа, така и за екстремни пътувания далече извън града.

Експонатът, който ще видим на TRUCK EXPO 2018е 2.4 DI-D, 154 к.с., шестстепенна механична трансмисия,с ниво на оборудване Intense. Той е със 17“ алуминиеви джанти, кожен мултифункционален волан, кожен скоростен лост, цветната камера за заден ход, сензори за смрачаване и дъжд, система за стабилизиране на прикаченo ремарке, система за предупреждение при напускане на лентата на движение (Lane Departure Warning) и др.

С много улеснения за водача, нов дизайн, многофункционалност и комфорт на летище „Лесново“ ще дойде и новият Volkswagen Crafter (Volkswagen Crafter 35 Kasten дълга база 2.0 TDI), разработен в тясно сътрудничество с професионалистите, които ще го ползват.

Серийната мултиколизионна спирачка, задни врати с ъгъл на отваряне 270°, функция за аварийно спиране в градски условия и над 15 асистенти при шофиране – за регулиране на дългите светлини, при потегляне по наклон, при страничен вятър, електронната стабилизираща програма и много други, го правят един от най-удобните и функционални лекотоварни автомобили. Не случайно новият Crafter бе удостоен с титлата Международен ван на 2017 година от експертно жури от 24 държави.

Когато говорим за функционалност и удобство, VW ще предизвика посетителите на Truck Expo с още един лекотоварен автомобил – Transporter Бордови 4MOTIONBlueMotionTechnology 2.0 TDI. Ще го видите с товарна платформа с алуминиеви странични стени, напълно разгъваеми и със заключване. Можете да пренесете с един курс товари с площ от 4,2 кв.м. и същевременно да се възползвате от изключителната икономичност на този автомобил – той изразходва едва 6,8 л/100 км гориво извън града и 8,2 л/100 км при градско шофиране.

Комфортът за водача също е впечатляващ – окачването и амортисьорите са разработени за лоши пътища,  седалката за шофьора може да се регулира по височина и механично в лумбалната област, има електрически предни стъкла и огледала с отопление и ел. настройка, сервоуправление и кормилна колона, регулируема във височина и дълбочина и т.н. Всички, които работят в сектора на дребния и средния бизнес, ще открият предимствата на този вид автомобили и могат лично да опитат техните възможности в специализирания тест драйв за професионалисти – от 7-и до 9-и юни на летище „Лесново“.