Начало Автомобили Ford Motor Company отвори нов център за изследвания и иновации в Пало...

Ford Motor Company отвори нов център за изследвания и иновации в Пало Алто

42
0

Ford Motor Company отвори нов център за изследвания и иновации (Research and Innovation Center) в Пало Алто (Калифорния).

Това ще ускори разработките на компанията по отношение на свързаността, мобилността, автомобилите с автономно управление и т.н.

– Във Ford виждаме себе си и като автомобилна, и като мобилна компания, тъй като развиваме иновации във всяка част от бизнеса ни – коментира президентът и CEO на Ford Motor Company Марк Фийлдс. – Новият изследователски център демонстрира решимостта на Ford да е част от иновативната екосистема на Силициевата долина – предугаждане желанията и нуждите на потребителите, особено по отношение на свързаността, мобилността и автономните коли. Работим по задачата да направим тези технологии достъпни за всички, не само за клиентите на луксозния клас.

Новото съоръжение разширява мрежата от развойни центрове на Ford, от които този в Диърборн е съсредоточен върху разработки в областта на електрониката, интерфейса човек-машина, анализ на данни. Специалистите в Аахен пък се трудят върху следващо поколение задвижващи системи, технологии за подпомагане на шофьорите и системи за активна безопасност.

Ford очаква да разполага с един от най-големите центрове за изследвания и развитие в Долината до края на годината. Там ще работят 125 души – инженери и учени, като цялата операция ще бъде оглавявана от Драгос Макиуша – работил в Apple инженер с опит в редица сфери.

По-рано този месец Ford Motor Company представи програмата си Ford Smart Mobility на изложението за потребителска електроника CES. В него са посочени целите на компанията по отношение въвеждане на иновации, а центърът в Пало Алто ще има жизненоважна роля в прилагането на плана.

– Бъдещите мобилни решения изискват свежи идеи и сътрудничество между изследователите на Ford и останалите технологични лидери в автомобилната индустрия – коментира вицепрезидентът за „Глобално продуктово развитие” на Ford Радж Наир. – Екипът ни в Пало Алто ще гради върху вече съществуващи връзки с университети и технологични фирми, като същевременно ще създава нови сътрудничества.