Начало Автомобили Ford Mustang №1 000 000 бе произведен в завода във Флет Рок

Ford Mustang №1 000 000 бе произведен в завода във Флет Рок

197
0
Ford Mustang

49 години след дебюта си в Ню Йорк през 1964 г. един иконичен модел – Ford Mustang – отбеляза забележително постижение: едномилионният автомобил от този модел слезе от поточната линия на завода на Ford във Флет Рок (Мичиган). Производството на колата се премести там през 2004 г., а тепърва предстои отбелязването на 50 години от началото на създаването й.

Рубинено червен 2014 Mustang кабриолет е автомобилът, който се оказа №1 000 000 в този конкретен завод.

Mustang е едно от най-обичаните и познати имена в индустрията и има фенове както по цял свят, така и в целия концерт Ford Motor Company. Екипът във Флет Рок си изгради невероятна репутация по отношение на качеството през последните девет години и достигна този момент – производството на едномилионния им Mustang, като очакваме да продължи в същия дух и занапред – коментира вицепрезидентът на групата за глобално продуктово развитие Радж Наир.

Ford произвежда Mustang в продължение на четири десетилетия в прочутата фабрика Руж, намираща се само на няколко минути от базата на компанията в Диърборн (Мичиган). Моделът е представен през април 1964 г. и популярността му надминава всички очаквания. Дори се налага Ford да увеличат производствения си капацитет, за да смогнат с поръчките. До началото на 1965 г. Mustang се прави още в заводи в Метучин (Ню Джърси) и Сан Хосе (Калифорния). Първият милион Mustang-и са факт на 2 март 1966 г. До днес Ford има произведени и продадени над 8,5 млн. броя от модела.

Преместването на производството във Флет Рок съвпадна с представянето на петото поколение Mustang.