Начало Автомобили Ford прави промени в Mondeo специално за китайския пазар

Ford прави промени в Mondeo специално за китайския пазар

45
0
Ford Mondeo

Ford прави промени в модела си Mondeo специално за китайския пазар в опит да привлече местните потребители. Целта на концерна е да удвои дела си в страната до 2015 г. и да се съревновава успешно в сегмента с Volkswagen и General Motors.

Новият Ford Mondeo вече бе представен и ще струва малко под 30 000 долара. Автомобилният производител очаква да продава между 70 000 и 110 000 коли на година, заяви вицепрезидентът на департамента за продуктово развитие в азиатско-тихоокеанския регион Тревър Уортингтън.

Ford имаше около 3% пазарен дял за 2012 г. Целта на концерна е той да достигне 6% до 2015 г. Продажбите на марката в Китай скочиха с 50% за първите седем месеца на настоящата година благодарение на увеличеното предлагане и удвояването на производствения капацитет на компанията в страната.

Определено смятаме, че с този автомобил ще привлечем много различни хора. В Китай клиентите имат изисквания, които са различни от тези на американците или европейците и нашата работа е да се справим с тях – заяви Уортингтън.

Годишните продажби на предишните версии на Mondeo в Китай от 2008 до 2012 г. са по-малко от 70 000 броя.

Ford прави цели три години проучвания на пазара, за да стигне до окончателните идеи за промени в дизайна на Mondeo така, че той да стане по-привлекателен за китайските потребители. В новия вариант са включени LED светлини, възможност за настройка на пътническата седалка до шофьора и т.н.