Начало Автомобили Ford представи иновативния кросоувър Puma

Ford представи иновативния кросоувър Puma

189
0

Ford показа първото изображение на Ford Puma. Това е компактен кросоувър, вдъхновен от SUV автомобилите. Той съчетава зашеметяващ екстериорен дизайн, най-добрите в класа капацитет и гъвкавост на багажника и 48-волтова технология за мек хибриден силов агрегат.

Puma ще бъде пусната в продажба в края на годината. Ще се произвежда с изключителна майсторска изработка и качество в завода на Ford в Крайова, Румъния, след инвестиция от почти 1,5 милиарда евро от 2008 г.

„Иновативно проектирана със съблазнителен стил, смятаме, че Puma наистина ще впечатли клиентите на компактни автомобили в Европа. Ако искате автомобил, който ще грабва погледите в петък вечер. И който ще побере разглобените ви мебели с лекота в събота следобед, значи сте го открили. Това заяви Стивън Армстронг, президент за района на Европа, Близкия Изток и Африка във Ford Motor Company.

„Направихме всичко възможно да дадем на клиентите гъвкавостта, която искат, с прогресивен и вълнуващ стил, така че да шофират най-добре изглеждащия автомобил, който са притежавали.“

Първото изображение на Ford Puma разкрива важни стилови черти, включително отличителни предни фарове, монтирани на калниците. И атлетични, съблазнителни, аеродинамични линии, както и компактни пропорции на кросоувър. Те поддържат увеличената височина на возията за вдъхващо увереност усещане при шофиране и водещ в класа безкомпромисен капацитет на багажника от 456 литра.

Разработено, за да отговори и надхвърли ясните изисквания за гъвкаво багажно пространство след широка дискусия с клиентите, иновативното решение за съхранение на Puma осигурява дълбоко и функционално багажно отделение. То може спокойно да побере две чанти за голф в изправено положение.

Технологията Ford EcoBoost Hybrid ще оптимизира разхода на гориво на Puma и ще осигури мощна, откликваща динамика с до 155 к.с.

Задвижван от ремък, интегриран стартер/генератор (BISG) осигурява възстановяване и съхранение на енергията. Тя обикновено се губи при спиране и движение по инерция, за зареждане на 48‑волтова литиево-йонна батерия с въздушно охлаждане.

BISG действа и като мотор, като плавно се интегрира с 1,0‑литровия 3-цилиндров бензинов двигател EcoBoost с намалено триене. И използва съхранената енергия, за да осигурява допълнителен въртящ момент. Това намалява работата на бензиновия двигател за максимално пестене на гориво и допълнителен въртящ момент. Което увеличава общия въртящ момент, достъпен от силовия агрегат за оптимизирана динамика.

Puma се присъединява към разширяващата се гама SUV автомобили и кросоувъри. Те са вдъхновени от SUV автомобили, на Ford в Европа, включваща Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge и изцяло новия Explorer Plug-In Hybrid. Последният бе представен за първи път на специалното събитие на Ford Go Further.

SUV моделите вече представляват над един на всеки пет продадени автомобила Ford в Европа. А продажбите са се увеличили с над 19% през 2018 г.