Начало Автомобили Форд представи модела Фиго в Индия

Форд представи модела Фиго в Индия

34
0

Форд представи новия си малък модел, предназначен за индийския пазар. Колата се казва Фиго и по време на представянето му шефът на компанията – Алън Мулали, направи важно изявление, отнасящо се за бъдещето на компанията в Индия.

Фиго ще бъде произвеждан в завода на Форд в индийския град Шенай, като този завод ще се превърне в центъра на производството на малки коли с емблемата на Форд. След като в него бяха направени ревизии за 500 милиона долара, капацитетът му вече е увеличен до 200 000 бройки годишно. В него ще бъдат произвеждани също така и бензинови и дизелови агрегати, които освен за регионалния пазар, ще бъдат предназначени и за износ в Азия и Африка.

„Вълнуващият ни нов модел Фиго показва колко сериозни са намеренията ни, свързани с Индия. Това показва и колко отдадени сме на идеята да се конкурираме със страхотните продукти във всички сегменти на този автомобилен пазар. Убедени сме, че Форд Фиго ще бъде продукт, който индийските потребители наистина искат и оценяват“, заяви Мулали.

Базиран на 5-тото поколение Фиеста, Фиго е продукт, попадащ в В-сегмента, който държи около 70% от пазара на нови автомобили в Индия.

Дизайнът му следва новият кинетичен език на марката, като главните разлики с Фиеста са в предната част на модела. Разбира се, двата модела си споделят и няколко различни технологии.