Начало Автомобили Ford представи новия Mustang

Ford представи новия Mustang

45
0
Ford Mustang

Ford Motor Company представи новия Ford Mustang, който ще се продава и в Европа. Автомобилът бе показан едновременно в шест градове на четири континента. Изпълнителният председател Бил Форд бе на презентацията в Барселона (Испания).

Новият Ford Mustang е въплъщение половинвековна традиция и има статут на глобална икона при автомобилите.

Ford Mustang вдъхновява така, както никой друг автомобил. Външният му вид, звукът и представянето му се разпознават от хората, дори никога да не са карали Mustang. Това определено не е просто кола, духът и сърцето на Ford – коментира вицепрезидентът на компанията за глобално продуктово развитие Раж Наир.

Повече от 9 милиона Mustang-а са продадени от представянето на модела през 1964 г. Той е най-харесваният автомобил във Фейсбук, има хиляди появи във филми, телевизионни предавания и сериали, музикални клипове, видео игри. Най-новото му превъплъщение е един от 25-те нови модела, които Ford ще представи в Европа през следващите пет години.

Невероятната репутация на Mustang по отношение на поведението и иконичния му статус като символ на свобода и оптимизъм съществуват дори в онези части на света, където колата никога не е била продавана – заяви вицепрезидентът на Ford за Европа, Близкия изток и Африка Стивън Одел. – Новият Ford Mustang е квинтесенцията на агресивното ускорение в производството на компанията. Той е технологично напредничав и е създаден с поглед към бъдещето, но без да се забравя наследството, вдъхновявало потребителите на Ford в продължение на поколения.

И двете версии на новия Ford Mustang демонстрират характера на модела. Взети са елементи от класическите Mustang-и, които се разпознават моментално от почитателите на автомобила. Дизайнерите на марката са категорични, че първо впечатление може да се направи само веднъж, а за Mustang те са искали един поглед да е достатъчен, за да се знае коя е колата срещу теб.

Уредите са достатъчно големи и информацията се представя пред шофьора в купето, вдъхновено от авиационните кокпити. Широчината и новото задно окачване допринасят за подобреното пространство за пътници. Колата е с 5-литровия V8 двигател на Ford к 426 к.с., както и с новия 2,3 л EcoBoost с директно впръскване и над 309 к.с. Автоматичната трансмисия може да се контролира и чрез планки на волана.

На 17 април 2014 г. ще бъдат отбелязани 50 години от представянето на оригиналния Ford Mustang. Моделът продължава да се произвежда в завода във Флет Рок.