Начало Автомобили Ford с 4 премиери Автосалон София 2019

Ford с 4 премиери Автосалон София 2019

614
0
Ford Focus ST
снимка: Ford

Ford представя четири премиери за България на щанда си на Автосалон София 2019, който продължава до 20 октомври. Марката показва на щанда разнообразни модели, които има голямо значение за развитието й.

Автомобилите, които се появяват за пръв път у нас, са изцяло новият Focus ST и обновеният Mondeo с хибридно задвижване, както и неподражаемият Mustang GT 450 к.с. в най-новата си версия. За първи път на изложение се показва и компактният представител на SUV семейството EcoSport.

Focus ST е събрал в себе си удобството и технологичността на изцяло новия сериен Focus и спортния заряд и емоция за всички любители на моторните спортове

Моделът е с 2.3-литров EcoBoost двигател, 280 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия.

Изцяло новият Focus ST e разработен от Ford Performance на базата на четвъртото поколение Focus. Автомобилът достига 100 км/ч при старт от място за 5,7 секунди. Предлага усъвършенствани технологии, като двуструен турбокомпресор с вдъхновената от Ford GT антилаг система, плоска смяна на предавките (flat-shifting) и система за подпомагане на стартирането Launch Control, усилват динамиката, както от място, така и в движение.

Изцяло новата серия двигатели на Focus ST включва 2,3-литровия бензинов EcoBoost с 280 к.с. и 2,0-литрови дизелови двигатели EcoBlue със 190 к.с. Новият модел предоставя до 12% повече мощност и 17% повече въртящ момент в сравнение с предишното поколение Focus ST.

Усъвършенстваното Mondeo Hybrid се представя с 2.0-литров Hybrid двигател, 187 к.с. и хибридна CVT безстепенна автоматична трансмисия

В развитието на електрическите и хибридните автомобили, Ford навлиза с огромни крачки и заявка за представянето до 2021 г. на 17 нови модела с разнообразие във всички типове двигатели – мек хибрид, хибрид, плъг-ин хибрид и изцяло електрически автомобили в цяла Европа.

Просторният Mondeo Hybrid осигурява диапазон на шофиране и свобода, предлагани от традиционния двигател с вътрешно горене. Те са допълнени от ефективността и усъвършенстването на електрическия мотор.

Мощният и икономичен 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue на Ford и осемстепенната автоматична трансмисия също са представени в обширната гама Mondeo. Тя включва моделите Titanium, ST-Line и Vignale.

Адаптивният круиз контрол, подобрен със Stop & Go, се присъединява към усъвършенствания набор от технологии в помощ на водача. Колата разполага още с интелигентния ограничител на скоростта.

Посетителите на автосалона имат възможност да видят и най-продавания спортен автомобил в света Ford Mustang GT

Той е с 5.0-литров двигател, 450 к.с., 10-степенна автоматична скоростна кутия, 8-цилиндров V-образен двигател.

Ford Mustang отбеляза тази година 55 години от старта на производството на модела. Моделът е най-продаваното спортно купе в света и за 2019 година. Освен това Mustang e най-популярният автомобилен модел, отбелязван в Инстаграм с #Mustang. А емблемата на Mustang е сред десетте, които се радват на непрекъснато производство в продължение на повече от 50 години.

Спортната гама на Ford се допълва от любимата малка кола на Европа – Fiesta във версия ST

Тя съчетава в себе си дух на спортист и практичност на градски автомобил. Моделът е с 1.5-литров EcoBoost двигател, 200 к.с. и 6- степенна ръчна скоростна кутия.

Fiesta ST предлага изключително емоционално и забавно шофиране. Изцяло новият 1,5-литров EcoBoost двигател с мощност 200 к.с. позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Механичният диференциал с ограничено приплъзване подобрява сцеплението при завой. Патентованите векторни пружини за сила поддържат по-рязко включване и отзивчивост.

Режимите на шофиране настройват поведението на автомобила според трасето – път или писта. Подобрената гама от опции и технологии за персонализиране включва нови стилови пакети, SYNC 3 свързаност с 8-инчов сензорен екран и B&O PLAY премиум аудио сустема.

За любителите на SUV гамата, Ford представя наложилата се Kuga с 2.0 TDCi, 150 к.с. и 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител

Допълва я компактният SUV EcoSport с 1.0 EcoBoost, 125 к.с., 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Великолепната седморка е допълнена и от новия Focus Trend Еdition, подчертан от елегантната бизнес линия на седан. Автомобилът е с 1.0-литров EcoBoost двигател, 125 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия.

За периода на салона, Ford подарява комплект зимни гуми, на всеки, който си закупи автомобил на бранда, в цялата страна. Към комплиментите за клиентите на Ford, има и друг подарък – дълъг, семеен уикенд в Банско при покупка на автомобил от експонатите на марката, на Автомобилен салон София 2019.

Цялата моделна гама на Ford е на разположение и за тестови пътувания.