Начало Автомобили Ford с над 3000 поръчки за Fiesta ST за месец

Ford с над 3000 поръчки за Fiesta ST за месец

31
0
Ford Fiesta ST

Над 3000 поръчки за Ford Fiesta ST бяха получени през март – силен старт за най-бързата серийна малка кола на Ford, съобщиха от концерна. Повече от половината са от Великобритания, Германия е на втора позиция по търсене, а трета се нарежда Швейцария.

Новата Fiesta ST ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 сек и е с максимална скорост от 220 км/ч. Автомобилът е със 182 к.с. с шаси, разработено от Ford Team RS – европейското подразделение на отдела Global Performance Vehicle на Ford Motor Company. Моделът е с 20% повишена мощност спрямо първото поколение и 20% намалени вредни емисии (до 138 гр/км).

За Fiesta ST се говори между хората и досега реакцията бе феноменална. Очевидно е, че разполагаме с нещо наистина специално – коментира вицепрезидентът за маркетинг, продажби и сервиз на Ford Европа Ролант де Ваард. – Гордеем се с екипа си за продуктово развитие и от това, че те създадоха автомобил, за който топ автомобилните критици в Европа заявиха, че е не само изумително добър, но и много достъпен.

Департаментът, чието дело е Fiesta ST, получи през април званието Dynamics Team of the Year на международните награди Vehicle Dynamics за 2013 г.

Колата е с 1,6-литровия EcoBoost двигател на Ford и предлага изключително управление, окачване, спирачки, Torque Vectoring Control, Ford MyKey и SYNC с Emrgencu Assistance. Екстериорът е в динамичен и едновременно с това елегантен стил. Целият ST боди кит се оказва най-популярен в новия Spirit Blue цвят – за него са 27% от поръчките, следван е от Frozen White и Race Red.

Повече от 60% от клиентите пък са пожелали Smoke Storm Torino кожен интериор в Charcoal Black. 90% са поискали Rado Grey 19-инчови алуминиеви джанти с червени спирачни апарати.

Страшно много хора искат да седна в колата, да усетят Fiesta ST и да разговарят за представянето й в шоурумите ни. Ежедневно получаваме огромен брой запитвания – заяви директорът операции на най-голямото дилърство на Ford във Великобритания Джон Лийман.