Начало Автомобили Ford ще представи 17 модела за 24 месеца, за да ускори растежа...

Ford ще представи 17 модела за 24 месеца, за да ускори растежа в Близкия изток и Африка

38
0

Ford Motor Company планира да представи 17 нови и рестилизирани модели на Ford и Lincoln през следващите 24 месеца, за да ускори растежа в Близкия изток и Африка. Новината бе съобщена по време на международното автомобилно изложение в Дубай. След колите са седанът Ford Fusion и малкият SUV EcoSport, дебютирали на салона.

Близкият изток и Африка са на път да станат един от бързо разрастващите се пазари за автомобили и ние искаме да присъстваме там с нашите модели и пикапи – заяви президентът на Ford Европа, Близък изток и Африка Стивън Одел. – Продажбите на Ford и Lincoln в Близкия изток се покачиха с 60% през последните четири години, а очакваме ръстът за целия гореспоменат регион да е близо 40% до 5,5 милиона реализирани коли до 2020 г.

Ford EcoSport, който направи дебют в Дубай, е част от тази програма. Това е малък SUV, базиран на глобалната платформа на марката за В-сегмента и комбинира удобствата и достъпността на семеен автомобил с възможностите на Sport utility vehicle. Изцяло новият Ford Fusion пък предоставя на клиентите безпрецедентен брой технологии за този клас автомобили – сред тях Lane Keeping Assist, Blind Spot Information System, Active Park Assist, and Adaptive Cruise Control. Външният му вид е с чертите от новия дизайн на Ford. В Дубай се появи и Ford Atlas Concept, който досега бе видян само в Северна Америка.

Ford има стабилни позиции в Близкия изток, където работи вече повече от шест десетилетия. За първите три тримесечия на настоящата година продажбите на марката там бележат близо 20% ръст в сравнение със същия период на 2012 г. В района има открити над 60 нови представителства и сервизи на Ford и Lincoln.