Начало Автомобили Ford Transit Custom със златно отличие от Euro NCAP за асистиращите си...

Ford Transit Custom със златно отличие от Euro NCAP за асистиращите си системи

1130
0
Ford Transit Custom
Ford Transit Custom

Най-продаваният ван в Европа в 1-тонния сегмент Ford Transit Custom получи златна награда и най-висока оценка от Euro NCAP. Това е признание за неговите усъвършенствани асистиращи системи в помощ на водача

Наградата прави Ford единствения производител на лекотоварни автомобили, получил златни отличия за вановете си както в 1-тонния, така и в 2-тонния сегмент. Ford в момента е и единственият производител с повече от един ван със златен статут в своята гама. Transit получава най-висок резултат от всички тествани возила.

Безопасността на водача е основен приоритет за нас и клиентите ни, затова проектираме нашите ванове така, че да помогнем на всеки бизнес да защити своя персонал и да съдействаме за предотвратяване на инциденти на пътя – каза Ханс Шеп, Генерален мениджър лекотоварни автомобили във Ford Европа. – Радвам се да видя признанието на Euro NCAP за лидерството на Ford в безопасността при вановете, тъй като ние използваме всяка възможност, за да добавим стойност към бизнеса на нашите клиенти.

Златният рейтинг на Transit Custom е резултат от надградения набор от технологии за безопасност, включително стандартизираната по-рано тази година система, напомняща за поставяне на предпазен колан.

Още подобрения, които ще са налични в  Transit Custom от началото на 2022 г., включват ново дигитално огледало за обратно виждане

То предлага два пъти по-голямо зрително поле в сравнение с конвенционалния ретровизьор. То ще подпомогне шофьорите на всички видове товарни и пътнически модели, при които видимостта назад често е затруднена. Клиентите с ванове ще могат да се възползват и от осветление с LED-релси на тавана в товарното пространство. Има практична опция за двоен под в багажния отсек и допълнителни под-подови чекмеджета за още товари, налична и за къса, и за дълга база. Стилна нова боя Gray Matter се присъединява към цветовата палитра на Custom.

Ford също така представя нов вариант със 150 к.с. на своя доказан 2,0-литров EcoBlue дизелов двигател. Той е за моделите Transit Custom Kombi, Tourneo Custom и Transit Nugget. Новият двигател се предлага с 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична скоростна кутия. Може да бъде специфициран с 48-волтова мека хибридна технология на Ford. Тя намалява разхода на гориво в градски условия с до 5,9%.

Transit Custom е най-продаваният автомобил на Ford в Европа със 117 014 регистрации през първите девет месеца на 2021 г., общо за ван и за пътническия модел Tourneo Custom.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.