Начало Автомобили Ford улеснява с нова технология маневрите при ниска скорост и в тесни...

Ford улеснява с нова технология маневрите при ниска скорост и в тесни пространства

55
0

Ford Motor Company пуска на пазара ново поколение технология за управление, която да направи маневрите с автомобили по-леки при ниска скорост и в тесни пространства.

При по-висока скорост технологията ще превръща карането в по-голямо забавление.

Всички продукти на Ford Motor Company трябва да предлагат страхотно изживяване – коментира вицепрезидентът за глобално продуктово развитие Радж Наир. – Новата ни технология ще направи автомобилите по-лесни за маневриране и по-голямо удоволствие за използване.

Адаптивното управление действа при въртене на волана, както и при работата на предните колела. Системата Adaptive Steering ги променя в съответствие със скоростта и оптимизира карането спрямо съответните условия. С нея нискоскоростните маневри ще изискват по-малко въртене на кормилото. При висока скорост пък автомобилът ще реагира по-плавно и прецизно при действие от страна на шофьора.

Системата ще е налице в отделни модели от началото на следващата година. Тя е разработена от Ford в сътрудничество с Takata – водещ доставчик на такъв тип системи и устройства за автомобилната индустрия.