Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Бианки – 2012 г. трети пилот, 2013 г. титуляр

Целта на Бианки – 2012 г. трети пилот, 2013 г. титуляр

41
0
Жул Бианки,Ферари

Жул Бианки иска да последва примера на Даниел Рикиардо и Жан-Ерик Верн, който след като прекараха по година като трети пилот в отборите си успяха да си намерят място и сред титулярите. Французинът бе трети пилот във Ферари и през миналата година, но за разлика от връстниците си не записа участия в петъчните тренировки. През тази година обаче той се надява да запише достатъчно практика, за да може да покаже качествата си и да привлече погледите на отборите.

„Ще се опитам да играя колкото се може по-голяма роля във Ферари, за да събера максимално количество опит и информация. Само така ще имам шанс да получа кокпит през 2013 г.“, заяви Бианки пред RCM.

22-годишният пилот не се цели непременно в екипа на Ферари.

„Цекта е да намеря отбор, който ще ми даде възможност да направя колкото се може повече километри, докато съм пилот на Ферари.“

Бианки е част от пилотската програма на Скудерията от 2009 г. и кара в тестовете за млади пилоти през 2010 и 2011 г. Освен това направи и тестове с по-стари коли на екипа. За последно името му се спрягаше за трети пилот във Форс Индия.

След като спечели титлата в евросериите на Формула 3 той бе смятан за голям талант. Въпреки това той не успя да изпълни очакванията в GP2, където кара в последните две години. Той кара за екипа на ART, който е сред най-добрите отбори, но постигна само една победа. През миналата година той завърши трети в генералното класиране, но направи впечатление с няколко непредизвикани грешки, довели до инциденти и отпадания.

Въпреки това той е убеден, че ще се справи с предизвикателствата във Формула 1.

„Чувствам се готов, да карам по-често през 2012 г., но трябва да съм здраво стъпил на земята. Това е труден бизнес, но винаги е било така във Формула 1. Няма да се предам и ще се опитам да вляза в спорта като титуляр през 2013 г.“