Начало Formula E News Формула Е: Ди Граси на полпозишън в Аржентина

Формула Е: Ди Граси на полпозишън в Аржентина

36
0

Лукас ди Граси от екипа на ABT Schaeffler Audi Sport ще стартира от първа позиция в еГран при на Аржентина в Буенос Айрес, 3-и кръг от шампионата във Формула Е. Бразилецът бе с 3-о време след квалификационните групи, но в решителния суперпол бе най-бърз. На 0.2 сек след него остана Жан-Ерик Верн от Techeetah. Лидерът в шампионата Себастиан Буеми (Renault e.dams), който спечели първите 2 кръга остана 3-и. Оливър Търви от Nextev ще потегли 4-и, а неговият съотборник Нелсон Пике-младши 5-и.

В първата квалификационна група най-бърз бе Мич Еванс, пред Сам Бърд и Робин Фрийнс. От втората, която се оказа най-силна редът в челото формираха Верн, Буеми и Ди Граси. В третата Антонио Феликс да Коща получи повреда, а местния герой Хосе Мария Лопес се удари в стената. Сесията беше спряна за 10-ина минути, за да бъдат изчистени останките по трасето. При рестарта се появи нов проблем за Да Коща след удар в стената.

Най-бърз бе Феликс Розенквист от Mahindra, но той не попадна в топ 5 за суперпола. От 4-ата серия Оливър Търви бе най-бърз, пред Никола Прост с другия болид на Renault e.dams. Дани Абт и Ма Кинг Хуа се удариха в бързите си обиколки. Търви се намести 4-и в общото класиране. Така групата за суперпола бе Верн, Буеми, Ди Граси, Търви и Пике. Прост остана 6-и.

В суперпола Пике допусна две сериозни грешки в  обиколката си и по чудо не разби болида си в мантинелите. Веднага след това Търви подобри времето му с 1.2 сек. Ди Граси бе с още 0.7 сек по-бърз, а Буеми даде втори резултат, на 0.4 сек от лидера. Верн от своя страна  водеше след първите 2 сектора, но в края загуби време и остана втори, на 0.2 сек.