Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Формула Е е улично парти, а не спортно събитие, смята Кери

Формула Е е улично парти, а не спортно събитие, смята Кери

64
0
Формула Е

Изпълнителният директор на Формула 1 Чейс Кери смята, че шампионатът на Формула Е е повече улично парти, отколкото истинско спортно събитие. Така той отговори на нападките на шефа на електрическите серии Алехандро Агаг, че Формула Е ще стане по-популярна от F1 след около 2 десетилетия.

„Радвам се, че Агаг има кристална топка да вижда бъдещето, каза Кери пред немския Sport Bild. – Формула Е не е наш конкурент. Тя представлява нещо, което има значение за всички нас – околната среда. Но за мен серията е повече улично парти, отколкото спортно събитие.

Хора, които са били на състезание, казват, че са се забавлявали, защото е имало музика и добра храна. Но Формула 1 е гледана по целия свят и сега имаме възможност да я изведем на ново ниво. Смятам, че други шампионати могат да ни помогнат, защото създават интерес. Но водещия шампион е F1 и остава F1.”

Кери заяви още, че хубавите момичета ще продължат да са част от Формула 1 независимо,  че вече няма да се наемат модели, които да стоят на стартовата решетка преди началото на всяко състезание. ФИА и ръководството на Ф1 ще заменят момичетата с деца.

„Някои фенове се изказаха положително, други не, каза Кери. – Не е изненада, че за повечето, които следят спорта от години, израснали са с него, тази традиция беше важна и аз уважавам това. Всъщност, ако зависеше само от мен, щях да кажа, че харесвам момичетата на стартовата решетка, но решението не беше взето за мен, а за феновете.

„По-интересното е какви теми за дискусия бяха отворени. Доста хора са смятали, че тази традиция е експлоататорска и неподходяща за спорта днес. В същото време много от момичетата са се гордеели с работата си и това е чудесно, но когато толкова сериозна част от обществото е намирала традицията за отживелица, човек трябва да се вслуша.“