Начало Formula E News Формула Е обяви партньорство с Google Cloud

Формула Е обяви партньорство с Google Cloud

8
0
Формула Е и Google Cloud
снимка, Формула Е

Формула Е обяви партньорство с Google Cloud. Двете страни подписаха многогодишно споразумение, което влиза в сила веднага. Партньорството е в основата на стремежа на Формула Е да си осигури списък от специализирани технологични партньори. То също така има за цел да подобри възможностите на електрическия шампионат в областта на спорта, маркетинга и устойчивото развитие.

В рамките на сътрудничеството Формула Е ще използва технологиите на Google Cloud. Започва се от мащабируема облачна инфраструктура. После се минава през данни и анализи и до инструменти за генериращ изкуствен интелект (gen AI) в програмата за разработване на състезателни автомобили GENBETA. Така ще се ускори развитието на първия в света изцяло електрически автомобилен спорт

Формула Е и Google Cloud ще надградят взаимоотношенията си, които започнаха миналото лято с пилота на Макларън Джейк Хюз. Британецът постави нов световен рекорд на Гинес за скорост на закрито – 218.7 км/ч. Рекордът беше подкрепен от разработения от Google Cloud ген AI „DriverBot“ за GENBETA. Това е програмата за разработване на състезателни автомобили на Формула Е.

„DriverBot“ използва данни в реално време от автомобила, заедно с исторически данни от състезания. Така той помогна на Хюз и неговите инженери да подобрят съществуващия световен рекорд за скорост на закрито с повече от 50 км/ч. В рамките на многогодишното технологично партньорство, Формула Е и Google Cloud ще проучат три основни области:

  • Нови технологии в спортното развитие: Използване на усъвършенстван анализ на данни и генеративен изкуствен интелект. Всичко това се случва чрез инструментите за поточно предаване и обработка на данни на Google Cloud в новаторската програма GENBETA.
  • Ускоряване на растежа на фен базата: Използване на технологиите на Google Cloud за анализиране на огромни масиви от данни за поведението на феновете, техните предпочитания и демографски данни за създаване на силно персонализирани маркетингови кампании.
  • Подкрепа за водещата роля на Формула Е в областта на устойчивото развитие: Разширяване на достъпа до програмата на ФИА „Момичета на пистата“ на Формула Е. Тя е предназначена за изграждане на пътища към моторните спортове за млади жени.

„Многогодишното ни технологично партньорство с Google Cloud е ясно доказателство за мащаба на амбицията ни да утвърдим Формула Е като най-иновативния, вълнуващ и ускоряващ се спорт в света. Започнахме сътрудничеството си с поставянето на световен рекорд. Изключително сме амбицирани за това, което предстои“, каза CEO-то на Формула Е Джеф Додс

„Наред с пионерската работа по използване на силата на генния изкуствен интелект за стимулиране на представянето в нашата програма GENBETA, следващият етап на това партньорство ще ни помогне да отключим нова мощна фаза на растеж на фенската база. Ще използваме цялата сила на технологиите на Google Cloud за нашите маркетингови усилия“, заяви главният маркетинг директор на шампионата Хенри Чилкот.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Formula E (@fiaformulae)