Начало Formula E News Формула Е: Пике и Търви остават в екипа на NextEV

Формула Е: Пике и Търви остават в екипа на NextEV

33
0

Първият шампион в историята на Формула Е Нелсон Пике-младши и Оливър Търви ще останат в екипа на NextEV и през следващия сезон 2016/2017. Двамата имаха много трудности през последния, тъй като не разполагаха с конкурентноспособен автомобил. Основният проблем беше свързан с тежкия двигател с двоен мотор-генератор.

Логично тимът завърши на последно място при отборите, а Търви и Пике заеха 14-ото и 15-ото място в подреждането при пилотите. Въпреки това и двамата са подписали дългогодишни нови договори. С дългосрочен контракт с тима се обвърза и бившият пилот по развитието на Рено и професионален картингист Бен Ханли, които участва в развитието на двигателя NextEV 700R това лято.

Пике заяви, че въпреки лошото представяне миналия сезон, целта за новия е да се бори за победи с изцяло новия мотор. „Вярвам, че тимът има много силно и дългосрочно бъдеще, каза бразилецът. – Научихме много от миналия сезон и сме по-силни сега.

Търви от своя страна остава в отбора, който му даде шанс да дебютира в сериите в последния кръг от сезон 2014/2015 г. в Лондон. „Те ми дадоха първата възможност да бъде във Формула Е и ще продължим приключението заедно, каза британецът. – Научих много в първия ми сезон и използвах този опит по време на тестовете това лято в работата по развитието на новата кола. Аз и екипът имаме високи амбиции за предстоящия сезон и ще работим здраво заедно да ги постигнем.”

За следващия сезон NextEV се подсили с Пол Фикърс като технически шеф, който преди е работил за Фиат, и с Бари Мортимър, който става тийм мениджър. Президентът на тима Мартин Лийч запазва позицията си на спортен директор.