Начало Formula E News Формула Е си осигури $21 млн. допълнително финансиране

Формула Е си осигури $21 млн. допълнително финансиране

37
0
Лукас ди Граси,Формула Е

Формула Е – новият автомобилен шампионат, който ще стартира през септември тази година – си осигури 21 милиона долара допълнително финансиране. Средствата ще постъпят при организаторите на сериите благодарение на компанията Causeway Media Partners.

Вярваме, че Формула Е е огромна еволюционна стъпка в автомобилния спорт и е страхотен начин за забавление на милиони фенове по света. При това в първенството ще бъдат управлявани възможно най-добрите електрически автомобили – коментира шефът на фирмата Уик Грусбек.

Надпреварите от Формула Е ще се провеждат в някои от най-големите градове в света – в календара са включени Лондон, Лос Анжелис, Пекин, както и престижното Монте Карло.

Мисията на Causeway е да открива възможности за инвестиции, от които мрежата ни от собственици в НБА и НФЛ, медийни представители и професионални инвеститори могат да имат полза. Формула Е е перфектна за тази цел. В компанията сме наясно с мощта на състезанията като забавление и ще добавим собствените си познания и възможности към пазара на електрически возила – допълни Грусбек.

Испанският бизнесмен и политик Алехандро Агаг е в сърцето на проекта Формула Е. Той работеше с Формула 1 в продължение на близо десетилетие, тъй като заедно с Флавио Бриаторе притежаваха правата за излъчване на шампионата в родината му. Освен това е собственик на тима от GP2 Адакс, а за известен период бе и съдружник на Бриаторе, Бърни Екълстоун и Лакшми Митал във футболния Куинс Парк Рейнджърс.