Начало Formula E News Формула Е въведе специален трофей за производителите

Формула Е въведе специален трофей за производителите

91
0
Формула Е
снимка, Формула Е

Формула Е въведе специален трофей за производителите. Той ще бъде връчен на съответния победител в края на настоящия сезон. В борбата за новото отличие могат да се борят всички настоящи производители в световния електрически шампионат.

Формула Е потвърди плановете си за въвеждане на този трофей малко преди началото на уикенда в Сао Пауло. Новата концепция ще включва двата най-високо оценени автомобила на даден производител във всяко състезание. Точките ще се присъждат по настоящата система за точкуване, използвана за шампионатите на пилотите и отборите. Всичко това се случва на фона на предстоящата десета годишнина от създаването на изцяло електрически шампионат за едноместни болиди.

Понастоящем Формула Е разполага с един от най-впечатляващите и конкурентни производители в моторните спортове. В шампионата участват шест производителя (ERT, Ягуар, Махиндра, Порше и Стелантис). Те предоставят задвижващи агрегати на всички 11 тима във Формула Е

Този уникален трофей ще бъде връчен на производителя-победител в края на сезона по време на церемонията по награждаването във Формула Е. Освен това победителят ще получи значка на победителя. Тя ще бъде поставена на каските, автомобилите и облеклото на пилотите на дадения екип през следващия сезон.

„Развълнувани сме да представим трофея на производителите за сезон 10 на Световния шампионат на Формула Е. Той се подготвяше дълго време. Той е и един крайъгълен камък в развитието на шампионата, тъй като улавя състезателния дух, който подхранва Формула Е“, сподели Алберто Лонго.

„Производителите са в основата на нашето пътуване, разширявайки границите на технологиите и устойчивостта в моторните спортове. Техният принос е жизненоважен не само за оформянето на бъдещето на състезанията, но и за развитието на технологиите за електромобили на пътя. Този трофей ще отбележи техните иновации, тяхната ангажираност и ролята им в насочването ни към по-устойчиво бъдеще“, добави съоснователят и генерален директор на Формула Е.

Трофеят на производителите ще включва резултатите от първите три състезания от този сезон. Те се проведоха в Мексико Сити и Дирия. Следователно Ягуар заема първото място във временното класиране.

Запитан защо концепцията е представена по време на сезона, а не преди началото му, CEO-то на шампионата Джеф Додс заяви:

„Хубавото на това е, че сме много гъвкави, много подвижни и на практика сме тийнейджъри в моторните спортове [след като едва този сезон навършихме 10 години].“

„Можехме да изчакаме до следващия сезон и да направим голяма изненада. Но от друга страна си помислихме, че все още имаме 13 състезания до края. В такъв случай защо да не го развием, дори и да не е съвършен. Трябва да го върнем назад, но защо да чакаме? Защо просто да не създадем нещо, което предлага малко повече вълнение“, добави главният изпълнителен директор на Формула Е.