Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия доволни от новия си аеропакет

Форс Индия доволни от новия си аеропакет

16
0

Много добро темпо демонстрира в свободните тренировки преди Гран при на Европа екипът на Форс Индия. Адриан Сутил се класира 6-и и в двете сесии, докато Джанкарло Фисикела от 18-и сутринта отиде 8-и следобед. Отборът пристигна във Валенсия с нови аеродинамични подобрения по автомобила си и изкара част от деня в изпробването им и настройването на автомобилите с тях.

– Шесто място изглежда добре и се надявам сега вече да вървим спокойно с темпо, позволяващо безпроблемно достигане на втория квалификационен сегмент – заяви Сутил. – [Днешното представяне] бе много окуражаващо. Въпреки някои дребни проблеми балансът като цяло бе добър. Поведението на гумите започнахме да разбираме чак към края на сесиите, но не мисля, че това ще е проблем.

Фисикела от своя страна се оплака, че в първата тренировка задните му гуми са се късали прекалено много.

Ситуацията изглежда по-добре с по-меките гуми в една бърза обиколка – допълни италианският пилот. – Направихме някои промени за следобед и съм уверен, че вървим в правилната посока. Чувствам, че пакетът е стъпка напред, макара битката за позиции да е толкова ожесточена.