Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия гонят победа през 2010 година

Форс Индия гонят победа през 2010 година

32
0

Шефът на тима на Форс Индия, Виджай Маля, каза, че отборът ще преследва победа след две години благодарение на споразумението си с Макларън Мерцедес.

Индийският милиардер съобщи в понеделник, че е сключен петгодишен договор за техническо партньорство с базирания в Уокинг отбор – споразумение, в следствие на което Форс Индия ще ползват същите двигатели, трансмисии и KERS системи като на Макларън.

„Всички знаем колко време е необходимо, за да се случат определени неща във Формула 1, тъй като конкуренцията е огромна. Не можем да вземем нищо за даденост” – каза Маля пред журналисти във фабриката на Форс Индия.

„Другите тимове също се развиват и подобряват, но иначе през 2009 година, разбира се, става дума за нова кола с нов дизайн. Поне от моя гледна точка можем да спечелим състезание през 2010 година. През 2009 година ще бъда щастлив, ако сме редовно в зоната на точките. Това ще бъде огромна крачка напред.”

В резултат на това Саймън Робърт от Макларън ще започне постоянна работа в базата на Форс Индия.

Същевременно изпълнителният директор на Макларън, Мартин Уитмарш, каза, че целта им е да превърнат Форс Индия в един печеливш отбор, въпреки че признава, че задачата ще бъде трудна.