Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия очакват да са по-напред в Испания

Форс Индия очакват да са по-напред в Испания

46
0

Отборът на Форс Индия очаква да се класира по-напред в Гран при на Испания този уикенд след не много доброто представяне в Китай, откъдето тимът си тръгна без точки. Шефът и собственик на екипа Виджай Маля призна, че хората му не са постигнали целите си в Шанхай, но според него те не бива да са твърде критични към себе си, тъй като вече разполагат с повече от приличен актив.

– Адриан [Сутил] стигна последната част на квалификацията и за малко изпусна зоната на точките с 11-о си място в състезанието, но пък направи някои наистина чудесни битки с пилоти, сред които [Михаел] Шумахер, [Люис] Хамилтън и [Себастиан] Фетел. А това отново показа силното ни темпо и възможностите ни да се състезаваме с отборите в топ 4. Уикендът бе по-разочароващ за Тонио [Лиуци], но той го остави зад гърба си и е изцяло позитивно настроен за Испания. В Китай му се струпа невероятно много лош късмет, така че нека продължим към следващия кръг, който ще е на добре позната писта. Наясно съм какво ни предстои в следващите стартове и колко твърдо са решени всички да печелят точки във всяко състезание – заяви Маля.
Той допълни още, че предварителните симулации с новите компоненти за Барселона показват подобрение в поведението на автомобила.

(текстовете на интервютата на Сутил и Лиуци преди Гран при на Испания можете да намерите в секция Интервюта)