Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия очакват напредък с подобренията по VJM03

Форс Индия очакват напредък с подобренията по VJM03

31
0

10-и и 12-и завършиха деня на пистата Каталуния състезателите на Форс Индия Адриан Сутил и Витантонио Лиуци. И в този отбор останаха щастливи от поведението на колите си с новите компоненти, донесени за първия европейски старт от световния шампионат на Формула 1.

– Всичко изглежда работи чудесно. Имахме възможност да направим по-дълги серии както с твърдите, така и с меките гуми, като останах доволен от баланса и с двата типа смеси. На софт им трябват няколко обиколки, докато влязат в оптимален работен режим, но пък иначе поведението им е чудесно – разясни работата си Сутил.

Точно с гумите обаче имаше проблем Лиуци. Сутринта той изтърка предна дясна още при първото си излизане и тъй като има право да използва само един комплект в тренировката, то това оказа негативно влияние върху представянето му по-нататък.

– Балансът се разстрои и така и не успях да дам представително време, както и се оказах възпрепятстван по отношение тестовете на нови елементи. Следобед свършихме далеч по-добра работа, при всяко излизане изпитвахме различни настройки с различни количества гориво. Предната част не бе особено стабилна, така че ще се трудим и утре, но като цяло положението не е толкова лошо – коментира италианецът.

Представянето в Испания ще зависи от позицията в квалификацията и времето в неделя, твърди пък главният състезателен инженер Доминик Харлоу.